Wat een jaar!

Ook afgelopen jaar heeft SMI Groep weer mooie en uitdagende projecten mogen uitvoeren. In het afgelopen jaar is er weer veel verandert bij SMI Groep. Zo hebben we een nieuwe look, nieuwe machines en zijn er aan veel nieuwe projecten gewerkt. Ook in het nieuwe jaar gaan we door met het verder ontwikkelen van ons bedrijf. De ontwikkelingen op het gebied van metaalbewerkingen gaan snel en bieden innovatieve oplossingen voor de meest complexe problemen. Daarom blijven wij investeren!

 

Tijdens de kerstvakantie is SMI Groep gesloten, vanaf 3 januari staan wij weer tot uw dienst!

 

Afgelopen jaar!

Nieuw-jas – In oktober hebben we de eerste stappen gezet om SMI Groep in een nieuw jasje te hijsen met de lancering van de nieuwe SMI websites! De website heeft een compleet nieuwe moderne “look & feel” inclusief een nieuw menu om een duidelijk overzicht te geven van alle SMI diensten. De nieuwe moderne website heeft de huidige website vervangen, die meer dan 8 jaar geleden werd ingevoerd. Ondertussen zijn meer elementen aangepast en ook in het nieuwe jaar gaan we hier mee verder.

Meerdere projecten – SMI Groep heeft ook dit jaar weer aan meerdere grote projecten gewerkt. Zo hebben we onder andere de constructie werkzaamheden voor de vijf speciaal ontworpen drijvende weerstations geproduceerd die worden gebruikt voor het Ocean Cleanup Project. Het Ocean Cleanup ontwikkelt geavanceerde technologieën om de oceanen van plastic te ontdoen. Maar ook weer in het superjacht segment heeft SMI Groep weer meerdere producten geproduceerd zoals dekkranen, lichtmasten en ook de unieke schaarhefbruggen.

Keppler – Afgelopen jaar heeft SMI Groep al geinvesteerd in nieuwe machines zoals de keppler. Deze hoogwaardige 6-assige CNC freesmachine biedt nog meer opties vergeleken met een 5-assige freesbank. Met de Keppler freesmachine worden de grenzen van nauwkeurigheid in metaalbewerking opnieuw verlegd. In de afgelopen maanden hebben onze werknemers zich verdiept in de mogelijkheden en zijn er klaar voor om in het nieuwe jaar voor u 6-assig te frezen!

 

Samenwerking “HARD”

De SMI Groep en het Formule Student Race Team van de Hanzehogeschool in Groningen, Hanze Racing Division – HARD, gaan samenwerken op het gebied van verspanen voor het ontwikkelen en produceren van unieke en op maat gemaakte onderdelen van de racewagen en starten daarbij een speciaal traject waarbij praktijk en theorie worden samenvoegt voor een “hard” resultaat. HARD is het officiële Formule Student Race Team van de Hanzehogeschool in Groningen.

Het team bestaat uit ambitieuze studenten van de Hanzehogeschool waarbij iedereen een passie voor raceauto’s deelt. Een samenwerking met het team studenten van de Hanze Racing Division (HARD) gaat maximaal gebruik maken van de kennis en ervaring van zowel de studenten als SMI Groep om optimaal te profiteren van de ontwikkelingen en ons machinepark bestaande uit meerdere freesmachines. Dankzij SMI Groep’s uitgebreide machinepark kunnen de meest complexe onderdelen worden geproduceerd. Lees meer

 

SMI Groep gaat Groen

Als je een geschikt dak hebt moet je daar natuurlijk gebruik van maken voor zonnepanelen. Dit gaan wij dan ook doen bij SMI Groep voor zowel Dokkum als Leeuwarden. Op dit moment zijn we nog aan het puzzelen hoe we de daken zo optimaal kunnen indelen om een zo hoog mogelijk rendement te creëren. Met deze zonne-energie kunnen we onder andere onze verspanende machines laten draaien. Voor elke kWh die met de zonnepanelen op het dak wordt opgewekt, wordt 0,46 kilo CO2 uitstoot bespaard. Met de elektriciteit opbrengst van de zonnepanelen bij SMI Groep wordt de CO2-uitstoot verder vermindert!

 

Wij willen iedereen bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar en wij wensen u een gelukkig kerstfeest, een voorspoedig 2019 en zien u ook graag weer in het nieuwe jaar!

Deel deze informatie