Onze projecten

SMI is direct en indirect actief verschillende markten en industrieën. Enkele van de markten waarin SMI actief is zijn: Defensie, Superjachtbouw, medische en de offshore-equipment. Vaak kunnen onze oplossingen en toepassingen die zijn ontwikkeld voor een bepaalde marktsector of product, worden hergebruikt in andere marktsectoren. Bekijk hieronder onze meest recente projecten!

Deel deze informatie

20x opslag bakken

In opdracht van Philips heeft SMI Maatwerk 20 bakken geproduceerd die gebruikt zullen worden in de huidige productie lijn voor de opslag en het drogen van onderdelen. SMI Maatwerk produceert deze bakken al enkele jaren in samenwerking met Philips waarbij een continue verbeterproces wordt uitgevoerd.

Door de jaren heen zijn al diverse malen het ontwerp aangepast naar een kwalitatief of productietechnisch verbeterde versie. De nieuwste uitvoering heeft rondom ventilatie gaten en een geperforeerde bodem om het drogen door middel van natuurlijke trek van de producten te verbeteren.


Philips

Internationaal
JAAR 2020
06
MEI

Diepzee Framewerk

SMI Maatwerk heeft in opdracht van Seatools het constructiewerk van een frame geproduceerd die gebruikt zal worden om de bodem van de zee te verkennen.


Seatools

Numansdorp - NL
24
APR

370x Support tool

Als vervolg op de afgeleverde op maat gemaakt service tools in juni heeft SMI Maatwerk seriematig een nieuwe batch van 370 stuks geproduceerd. Deze zullen een systeem ondersteunen tijdens het onderhoud voor extra veiligheid. Bekijk het complete product hieronder bij Juni 2019.


Elektronica Bedrijf

Internationaal
09
MRT

Helicopter Landing Grid

Met de HLS ‘Helicopter Landing Grid (Heligrid) kan elke helikopter of UAV uitgerust met een harpoen in volledig veilige omstandigheden, zonder enige hulp, in ruwe zee en slecht weer, landen of opstijgen.


Heligrid

Leeuwarden - NL
06
FEB

Sliding Hinges

Voor Hydromar heeft SMI Maatwerk sliding hinges geproduceerd. Dit type scharnier maakt het mogelijk op een jachtdeur naar boven te openen. Door het te combineren met een uitschuifbare kraan, die in de volgende weken ook door SMI zal worden geproduceerd, kunnen eenvoudig kleine tenders op en naar het jacht worden gehesen. Bekijk hier enkele foto’s van de producten.


Hydromar

Leeuwarden - NL
JAAR 2019
18
NOV

Seascape XXL

SMI Maatwerk heeft de 4de seascape XXL opgeleverd aan Hydromar. In totaal maakt SMI Maatwerk zes van deze seascape XXL platforms die op verschillende cruiseschepen geplaatst zullen worden. De platforms zijn elk 6 bij 5 meter, kunnen in totaal 5 meter de hoogte in, en 10 meter buiten het cruiseschip uitsteken.


Hydromar

Leeuwarden - NL
08
OKT

Machine Frames

Voor Leenstra in Drachten worden seriematig meerdere frames gemaakt voor een machine. De frames zullen uiteindelijk onderdeel worden van een volautomatische productielijn.


Leenstra

Drachten - NL
06
SEP

Steeklijn Trechter

Voor Fortuin heeft SMI Maatwerk een steeklijn trechter ontwikkeld en geproduceerd. De steeklijn trechter zal onderdeel worden van de huidige productielijn. Omdat het product in de voedingsindustrie opereert bestaat het volledig uit RVS voor maximale hygiëne.


Fortuin

Dokkum - NL
15
AUG

100x Support tool

In opdracht van een groot internationaal elektronica bedrijf heeft SMI Maatwerk seriematig een op maat gemaakte service support tool ontwikkeld. Deze zal een systeem ondersteunen tijdens het onderhoud voor extra veiligheid.


Elektronica Bedrijf

Internationaal
28
JUN

Telescopische Mast

Voor Cramm, een superjacht equipment producent, heeft SMI Maatwerk een 9 meter lange telescopische lichtmast geproduceerd. Cramm masten kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen zoals navigatiemasten, antennemasten, vlaggenmasten of lichtmasten.


Cramm

Berlikum - NL
23
MEI

Telescopische Dekkraan

SMI Maatwerk heeft in opdracht van Hydromar een telescopische dekkraan geproduceerd. Deze dekkranen zijn ideaal voor het optakelen van uitrusting zoals tenders en jetski’s van en naar een superjacht. Een dekkraan biedt de mogelijkheid om uitrusting op het dek of in het schip te plaatsen. Door zijn telescopische gedeelte kan de dekkraan compacter worden opgeborgen en biedt een verdere reikwijdte.


Hydromar

Leeuwarden - NL
04
APR

Automatische inpakmachine

In opdracht van Neopost Shipping maakt SMI Maatwerk seriematig de frames van de CVP-500 automatische inpakmachine. Deze slimme verpakkingsmachine scant in 3D de afmetingen van de in te pakken producten en vouwt er automatisch een doos op maat omheen. Dit resulteert in een afname in verpakkingsmateriaal en dus goed voor het milieu. Bekijk hier de werking.


Neopost Shipping

Drachten - NL
27
FEB

PCL Robot Profiel Snijlijn

SMI Maatwerk produceert een nieuwe PCL Robot Profiel Snijlijn in opdracht voor HGG. De PCL is een hoog productieve robot profiel snijlijn en onder andere uitgevoerd met edge cleaning, markeren, logistieke systemen en CAD-CAM interfaces. Dit maakt het een zeer innovatieve en hoogproductieve machine.


HGG

Wieringerwerf - NL
21
JAN

Hulldoor

SMI Maatwerk maakt in opdracht van Hydromar twee grote hulldoors van 8 bij 3 meter en 6 bij 3 meter, die geplaatst zullen worden in een superyacht. Het openen van de zijkant van het jacht biedt een enorme hoeveelheid extra mogelijkheden voor het jacht, zoals tenderopslag, strandclubs, of als balkon.


Hydromar

Leeuwarden - NL
JAAR 2018
20
DEC

Transportband

Klein formaat maar bomvol techniek. De transportband gaat een huidig systeem van het productie proces vervangen en is geheel op maat gemaakt om tussen de andere systemen te passen. Omdat het product in de voedingsindustrie zal opereren bestaat het o.a. uit RVS, bevat het geen kieren/naden en een trommelmotor voor maximale hygiëne.


Fortuin

Dokkum - NL
18
OKT

The Ocean Cleanup

SMI Maatwerk heeft in opdracht van Seatools het constructiewerk van vijf speciaal ontworpen drijvende weerstations geproduceerd die gebruikt zullen worden voor the Ocean Cleanup Project. De weerboeien zullen alle functies uitvoeren zoals navigatie en gedetailleerde feedback leveren over de prestaties van het Ocean Cleanup project. Lees meer


Seatools

Numansdorp - NL
31
AUG

Schaarhefbrug

SMI Maatwerk heeft 4 schaarhefbruggen ontworpen en geproduceerd speciaal voor het heffen van 10.000 kg zware tenders en reddingsboten vanuit het onderdek naar het bovendek zodat de kraan de bijboot op kan pakken en kan laten zakken in het water. De vier schaarhefbruggen zullen in sets van 2, elk aan een kant van het schip opereren. Lees meer


Cramm

Berlikum - NL
05
JUL

Platform Seascape

Het Seascape platform is één van de grotere projecten geproduceerd bij SMI Maatwerk in opdracht van Hydromar. Het platform voor een nieuwe generatie 5 sterren cruiseschepen, speciaal ontworpen voor expedities, zal bezoekers een nieuwe ervaring geven. Bekijk hier een korte video van het platform.


Hydromar

Leeuwarden - NL
07
MRT

Telescopische lichtmast

Voor Hydromar, een jacht equipment producent, heeft SMI een 10 meter lange lichtmast geproduceerd. Hydromar masten kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen zoals navigatiemasten, antennemasten, vlaggenmasten of lichtmasten. Omdat een mast een belangrijke veiligheidsfunctie vervult is met de hoogste precisie gewerkt.


Hydromar

Leeuwarden - NL
28
FEB

Installatie frame

SMI heeft de 64 hydraulische geleidingssystemen voor een fundering installatie frame geproduceerd voor Seatools. Het montageraamwerk maakt het mogelijk om een uitgelijnde fundering voor windmolens op zee te creëren. De systemen leiden de vier funderingspalen naar de gewenste locatie waarop de windmolens worden geplaatst.


Seatools

Numansdorp - NL
16
JAN

Superjacht deur

Het openen van de zijkant van het jacht biedt een enorme hoeveelheid extra mogelijkheden voor het jacht, zoals tenderopslag, strandclubs, of als balkon. Het ontwerp van de jachtdeur is gebaseerd op een 3D-model van het jacht van de klant en op maat gemaakt in aluminium, staal of roestvrij staal om verschillende vormen, maten en gewichten mogelijk te maken.


Cramm

Berlikum - NL
05
JAN