Onze projecten

SMI is direct en indirect actief verschillende markten en industrieën. Enkele van de markten waarin SMI actief is zijn: Defensie, Superjachtbouw, medische en de offshore-equipment. Vaak kunnen onze oplossingen en toepassingen die zijn ontwikkeld voor een bepaalde marktsector of product, worden hergebruikt in andere marktsectoren. Bekijk hieronder onze meest recente projecten!

Deel deze informatie

Seascape XXL

SMI Maatwerk heeft de 4de seascape XXL opgeleverd aan Hydromar. In totaal maakt SMI Maatwerk zes van deze seascape XXL platforms die op verschillende cruiseschepen geplaatst zullen worden. De platforms zijn elk 6 bij 5 meter, kunnen in totaal 5 meter de hoogte in, en 10 meter buiten het cruiseschip uitsteken.


Hydromar

Leeuwarden - NL
JAAR 2019
08
OKT

Machine Frames

Voor Leenstra in Drachten worden seriematig meerdere frames gemaakt voor een machine. De frames zullen uiteindelijk onderdeel worden van een volautomatische productielijn.


Machinebouwer

Nederland
06
SEP

Steeklijn Trechter

Voor Fortuin heeft SMI Maatwerk een steeklijn trechter ontwikkeld en geproduceerd. De steeklijn trechter zal onderdeel worden van de huidige productielijn. Omdat het product in de voedingsindustrie opereert bestaat het volledig uit RVS voor maximale hygiëne.


Fortuin

Dokkum - NL
15
AUG

100x Support tool

In opdracht van een groot internationaal elektronica bedrijf heeft SMI Maatwerk seriematig een op maat gemaakte service support tool ontwikkeld. Deze zal een systeem ondersteunen tijdens het onderhoud voor extra veiligheid.


Elektronica Bedrijf

Internationaal
28
JUN

Telescopische Mast

Voor Cramm, een superjacht equipment producent, heeft SMI Maatwerk een 9 meter lange telescopische lichtmast geproduceerd. Cramm masten kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen zoals navigatiemasten, antennemasten, vlaggenmasten of lichtmasten.


Cramm

Berlikum - NL
23
MEI

Telescopische Dekkraan

SMI Maatwerk heeft in opdracht van Hydromar een telescopische dekkraan geproduceerd. Deze dekkranen zijn ideaal voor het optakelen van uitrusting zoals tenders en jetski’s van en naar een superjacht. Een dekkraan biedt de mogelijkheid om uitrusting op het dek of in het schip te plaatsen. Door zijn telescopische gedeelte kan de dekkraan compacter worden opgeborgen en biedt een verdere reikwijdte.


Hydromar

Leeuwarden - NL
04
APR

Automatische inpakmachine

In opdracht van Neopost Shipping maakt SMI Maatwerk seriematig de frames van de CVP-500 automatische inpakmachine. Deze slimme verpakkingsmachine scant in 3D de afmetingen van de in te pakken producten en vouwt er automatisch een doos op maat omheen. Dit resulteert in een afname in verpakkingsmateriaal en dus goed voor het milieu. Bekijk hier de werking.


Neopost Shipping

Drachten - NL
27
FEB

PCL Robot Profiel Snijlijn

SMI Maatwerk produceert een nieuwe PCL Robot Profiel Snijlijn in opdracht voor HGG. De PCL is een hoog productieve robot profiel snijlijn en onder andere uitgevoerd met edge cleaning, markeren, logistieke systemen en CAD-CAM interfaces. Dit maakt het een zeer innovatieve en hoogproductieve machine.


HGG

Wieringerwerf - NL
21
JAN

Hulldoor

SMI Maatwerk maakt in opdracht van Hydromar twee grote hulldoors van 8 bij 3 meter en 6 bij 3 meter, die geplaatst zullen worden in een superyacht. Het openen van de zijkant van het jacht biedt een enorme hoeveelheid extra mogelijkheden voor het jacht, zoals tenderopslag, strandclubs, of als balkon.


Hydromar

Leeuwarden - NL
JAAR 2018
20
DEC

Transportband

Klein formaat maar bomvol techniek. De transportband gaat een huidig systeem van het productie proces vervangen en is geheel op maat gemaakt om tussen de andere systemen te passen. Omdat het product in de voedingsindustrie zal opereren bestaat het o.a. uit RVS, bevat het geen kieren/naden en een trommelmotor voor maximale hygiëne.


Fortuin

Dokkum - NL
18
OKT

The Ocean Cleanup

SMI Maatwerk heeft in opdracht van Seatools het constructiewerk van vijf speciaal ontworpen drijvende weerstations geproduceerd die gebruikt zullen worden voor the Ocean Cleanup Project. De weerboeien zullen alle functies uitvoeren zoals navigatie en gedetailleerde feedback leveren over de prestaties van het Ocean Cleanup project. Lees meer


Seatools

Numansdorp - NL
31
AUG

Schaarhefbrug

SMI Maatwerk heeft 4 schaarhefbruggen ontworpen en geproduceerd speciaal voor het heffen van 10.000 kg zware tenders en reddingsboten vanuit het onderdek naar het bovendek zodat de kraan de bijboot op kan pakken en kan laten zakken in het water. De vier schaarhefbruggen zullen in sets van 2, elk aan een kant van het schip opereren. Lees meer


Cramm

Berlikum - NL
05
JUL

Platform Seascape

Het Seascape platform is één van de grotere projecten geproduceerd bij SMI Maatwerk in opdracht van Hydromar. Het platform voor een nieuwe generatie 5 sterren cruiseschepen, speciaal ontworpen voor expedities, zal bezoekers een nieuwe ervaring geven. Bekijk hier een korte video van het platform.


Hydromar

Leeuwarden - NL
07
MRT

Telescopische lichtmast

Voor Hydromar, een jacht equipment producent, heeft SMI een 10 meter lange lichtmast geproduceerd. Hydromar masten kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen zoals navigatiemasten, antennemasten, vlaggenmasten of lichtmasten. Omdat een mast een belangrijke veiligheidsfunctie vervult is met de hoogste precisie gewerkt.


Hydromar

Leeuwarden - NL
28
FEB

Installatie frame

SMI heeft de 64 hydraulische geleidingssystemen voor een fundering installatie frame geproduceerd voor Seatools. Het montageraamwerk maakt het mogelijk om een uitgelijnde fundering voor windmolens op zee te creëren. De systemen leiden de vier funderingspalen naar de gewenste locatie waarop de windmolens worden geplaatst.


Seatools

Numansdorp - NL
16
JAN

Superjacht deur

Het openen van de zijkant van het jacht biedt een enorme hoeveelheid extra mogelijkheden voor het jacht, zoals tenderopslag, strandclubs, of als balkon. Het ontwerp van de jachtdeur is gebaseerd op een 3D-model van het jacht van de klant en op maat gemaakt in aluminium, staal of roestvrij staal om verschillende vormen, maten en gewichten mogelijk te maken.


Cramm

Berlikum - NL
05
JAN