The Ocean Cleanup

SMI Maatwerk had de eer om de constructie werkzaamheden voor de vijf speciaal ontworpen drijvende weerstations te produceren die worden gebruikt voor the Ocean Cleanup Project. The Ocean Cleanup ontwikkelt geavanceerde technologieën om de oceanen van plastic te ontdoen. Door de zeestromingen in hun voordeel te gebruiken, wordt geschat dat de passieve drijvende systemen de helft van de plasticsoep in de grote oceaan binnen 5 jaar kunnen opruimen. Op 8 september is het Ocean Cleanup System 001 gelanceerd en van San Francisco naar de grote oceaan verscheept. Het 600-meter lange systeem wordt ongeveer 240 zeemijl (ongeveer 445 KM) uit de kust gesleept voor een laatste test en repetitie voordat het naar de drijvende plasticsoep wordt gesleept. De testen in de grote oceaan zullen naar verwachting ongeveer 2 weken duren en zullen voor de eerste keer in de operationele configuratie zijn. Onderstaande video toont het indrukwekkende systeem met op afstand bestuurbare weerstations:

System 001 – First footage

[13 days to launch] First footage of our full-scale cleanup system. Assembly of final components to be completed next week.

Geplaatst door The Ocean Cleanup op Zondag 26 augustus 2018

 

De weerboeien voeren functies uit zoals navigatie en geven gedetailleerde feedback door over de prestaties van het Ocean Clean Up-project. Om de weerboeien van stroom te voorzien, zijn de systemen gekoppeld aan zonnepanelen die op het frame zijn gemonteerd voor een duurzaam en volledig onafhankelijk systeem. Het hoofdkantoor in Rotterdam kan volledige toezicht houden op systeem door middel van de satellietverbinding en het WiFi-netwerk waarmee de weerboeien met elkaar in contact staan en communiceren.

De weerboeien zullen hevig oceanische omstandigheden zoals stormen voorduren en moeten zware belastingen doorstaan. Daarom heeft SMI Maatwerk een sterke en solide constructie gecreëerd die deze oceaancondities kan verdragen. Er is een intelligent besturingssysteem ontwikkeld om aan deze vereisten te voldoen en ervoor te zorgen dat essentiële functies, zoals navigatie, onder alle omstandigheden blijven werken. Het gehele proces is in drie stappen voltooid; productie, assemblage en testen. Nieuwsgierig over het project, lees hier meer over het Ocean Cleanup Project.

 

 

Bij SMI Maatwerk maakt het niet uit hoe groot het eindproduct is, alle producten worden met dezelfde precisie en kwaliteit geleverd. Met een grote montageafdeling van 20 bij 10 meter en een werkhoogte van 6 meter, kunnen zeer grote lasconstructies worden geproduceerd. Nieuwsgierig wat SMI Maatwerk voor u kan betekenen? Neem contact met ons op voor uw mogelijkheden.

Contact

Teilen Sie diese Informationen